Programma

Vrijdag 23 juni 2017
Buitendag bij Excelsior

De buitendag zal dit jaar plaatsvinden in het stadion van de mooiste club van Rotterdam-Kralingen: Excelsior! Feyenoord kreeg het niet voor elkaar om in deze arena het kampioenschap te pakken. Krijg jij het wel voor elkaar? Zowel het beste team als het beste individu wordt beloond met een prestigieuze wisseltrofee.

Tijdens de middag voetballen diverse teams tegen elkaar en neemt iedere deelnemer deel aan de penalty clinic onder leiding van een trainer van Excelsior. Lukt het jou een selectiekeeper van Excelsior vanaf elf meter te verschalken? Let op de teams bestaan uit 5 personen. In principe schrijf je je individueel in en formeren wij de teams. Indien je zelf een team van 5 personen wilt aandragen, dan is dat ook mogelijk. Laat ons bij "Inschrijvingen" via het vakje "Opmerkingen"
weten bij welk team je hoort.


Programma buitendag:
14:30 uur
Ontvangst
15:00 uur
Wedstrijden/Penalty schieten
18:00 uur
Borrel & BBQ in stadion Woudestein

Dinsdag 27 juni 2017
Ploum Themamiddag

Ook dit jaar wordt er weer in themamiddag georganiseerd. Denk aan die punten! Te halen aan Blaak 28, bij Ploum Lodder Princen. We blijven geheel in thema. Niet alleen op sportief gebied (zie bijvoorbeeld de buitendag), maar ook zeker inhoudelijk. Zo zal prof. mr. Ton Hartlief een lezing over zelfrijdende autos geven en mr. Thera Adam zal ons alles vertellen over de juridische haken en ogen aan 3D-printen. En wat dachten jullie van een borreltje in de zon na afloop?


Saillant detail: 2 opleidingspunten voor de aanwezigen bij de lezingen!

15.00 uur

Inloop met koffie en thee
15.15 uur
Lezing verzorgd door prof. mr. Ton Hartlief over aansprakelijheid bij zelfrijdende auto's
16.15 uur
Pauze met koffie en thee
16.30 uur
Lezing verzorgd door mr. Thera Adam over de juridische aspecten rondom 3D-printen
17.30 uur Borrel bij Cafe van Zanten


Woensdag 28 juni 2017
Pleitwedstrijden

Onderdeel van de Jonge Balie Dagen is de jaarlijkse pleitwedstrijd van de Jonge Balie, die op woensdag 28 juni 2017 zal plaatsvinden. Tijdens de pleitwedstrijd krijgen de pleiters een casus aangewezen met de instructie welke procespartij zij zullen vertegenwoordigen. 

De casussen zijn afkomstig uit uiteenlopende rechtsgebieden die verband houden met het thema Survival of the fittest. Tijdens de wedstrijd zullen de deelnemers de zaak van hun client bepleiten tegenover een jury, bestaande uit Rob Meijer (Deken arrondissement Rotterdam), Robine de Lange (President Rechtbank Rotterdam) en Jasper van den Beld (lid gerechtsbestuur Rechtbank Rotterdam). 

Op basis van de juridische kwaliteit, creativiteit en algemene presentatie zal een winnaar worden gekozen die zich een jaar lang winnaar van de pleitwedstrijden mag noemen. Deze eer gaat gepaard met een wisselbeker en een op maat gemaakte toga. 

Ook de nummer twee ontvangt een wisselbeker. Voor alle deelnemers die langer dan een jaar beedigd zijn, geldt dat zij door hun deelname een vrijstelling krijgen voor de pleitoefening, die verplicht is in het kader van de beroepsopleiding.

Programma Pleitwedstrijden
Rechtbank Dordrecht
09.00 uur Inloop
09.30 uur Pleitwedstrijden (2 rondes)
11.30 uur Wandeling Merwedekade
11.40 uur
Watertaxi Merwedekade naar Rotterdam/Las Palmas
12.15 uur
Lunch

Rechtbank Rotterdam
14.00 uur
inloop
17.15 uur diner
18.00 uur
inloop feest

Vrijdag 30 juni
Slotdiner/eindfeest

Man man man, eindelijk... wat een week! Tijd om het afsluiten, maar hoe?!?! Thema:

Na lang wachten is de locatie inmiddels bekend. Dit jaar verwelkomt De Jonge Balie Rotterdam haar leden in een Rotterdams rijksmonument. We vieren het lustrum en het einde van de Jonge Balie Dagen in stijl bij Pompgebouw de Esch. Het gala zal plaatsvinden in de Paleiszaal van dit prachtige oude gebouw. Bijzonder aan deze locatie zijn de marmeren vloeren, de sterrenhemel en authentieke gewelven.

Voorafgaand aan het feest zal er een driegangen diner worden verzorgd. Jullie worden om 18:30 uur in de Paleiszaal ontvangen met een aperitief. Het diner zal van start gaat om 19:00 uur. Tijdens het diner zijn de (non-) alcoholische versnaperingen afgekocht. Het diner duurt tot ongeveer 21:00 uur. 

Jullie worden vanaf 21:00 uur ontvangen op het terras bij Pompgebouw de Esch. Tijdens het feest zijn de (non-) alcoholische versnaperingen afgekocht. Voor degene die niet met de fiets naar de locatie zijn gekomen wordt er vervoer geregeld terug naar het centrum voor de after party. 

Tot slot. Bij een gala hoort natuurlijk een dresscode. We verwachten dat iedereen die avond tot in de puntjes uitgedost is. Vrouwen in avondjurk en mannen in smoking!

Er is maar beperkt plek dus geef je snel op!

Dresscode:         Black-tie

Vervoer:             Vanaf Rotterdam CS is het tramlijn 21 en 24 Richting de Esch (halte: Lage Filterweg). Aan het einde van het feest zal er vervoer naar het centrum worden geregeld.

18:00 uur - 18:30 uur inloop
18:30 uur - 21:00 uur diner
21.00 uur - 21:30 uur inloop feest
21:30 uur - 02.00 uur feest

Klik hier om jezelf in te schrijven.